БългарскиČeskyEnglishΕλληνικάFrançaisМакедонскиRomână
Plastové obaly, které se rozkládají v přírody
TechnologieJaký je ůčinek?VýrobkyEkologieSertifikaceScientific research

Technologie

Dnes asi všetky výrobky, které si mužeme nakúpit do obchodu jsou zbalené, navíc z obalkách jsou vyrobené z plastiky. A protože tradicní plastiky mejí velkou stabilitu a nerozloží se do prírody, toto vynorí dva važné problemy na životné prostredi lidí:
  1. Co musíme delat s odpadkami plastickým obalkám?
  2. Jak mužeme zmenšit roztrušovaného odpadku?
Dokud technologie recyklaci odpovedí prvé otazku, kompostace nebo horení odpadku, na dosud zmenšení znecištení nejvíc význam meli pokuty nepravidelne vyhodeného odpadek a organizaci svezení na skládkách. Nyní v pomoci zmenšení zviditelného znecištení Extrapak s.r.o. navrha sácky a obálky zpracované z DEGRALEN-u.Licence té technologie má kanadská spolecnost EPI Environmental Products Inc. Pri výrobe sácek té technologie, v procese vytlacování polietilenového plastu se pridá specialního prodegradacního aditívu. K nasledující procese korunního použivání se skrytá doba rozložení posuzuje. Aditíva má úcinnosti katalizátorem rozložení polietilenu z kislíku, ultra-fialové zarení slunce, tepelní a mechanické kolisání. Rozložení se uskutecní v dva etapách: za prvé se retezce polimeru natrhají do malých kusu, až potom natrhané retezce mužu být objektem útoku húb a bakterií, které rozloží ostatku, oddeljujíce oxid uhlicitý a vodu. Viditelné dekompozice se uskutecní v dobe 2 až 3 roky v závislosti na klimatické podmínky. V dobu pred rozložení, obaly zachovají své mechanické vlastnosti a recyklacní ucinnosti.
Technologie DEGRALEN je celkem bezpecní pro zdraví cloveka. Její prilohu mužeme používat i k obalám, které mejí dosah s potravinami. Zodpovedá všech europských standartí bezpecnostných a ekotoxických vlastnostech.

 
Licence Extrapack s.r.o. je vyhotoveným EPI Enviroment Plastics Inc.

     (c) 2007 EXTRAPACK Ltd., Bulgaria     Informace o produktoch z DEGRALENU - tel. +359 62 611-515