БългарскиČeskyEnglishΕλληνικάFrançaisМакедонскиRomână
Пластични опаковки, кои што се разложуваат во природата
ТехнологиjатаКако делува?ПроизводиЕкологиjаСертификатиНаучни проучувања

Научни проучувања

Многу научници по светот од угледни универзитети истражувале различни аспекти на оксо-деградираните полимери. Можете да се запознаете со некои од нивните истражувања во документите подолу:
  1. Chiellini,E, Corti,A, Antone,S.D’, Swift, G. “Biodegradation of Thermally-Oxidized, Fragmented Low density Polyethylenes.” Polymer Degradation and. Stability, Elsevier. 3 January 2003

  2. Bonhomme, S, Cuer, A., Delort, A-M., Lemaire, Sancelme, M., and Scott, G. “Environmental Biodegradation of polyethylene.” Polymer Degradation and. Stability, Elsevier. 25 March 2003

  3. Chiellini,E, Corti,A, Antone,S.D’, Baciu, R.. “Oxo-biodegradable carbon backbone polymers – Oxidative degradation of polyethylene under accelerated test conditions.” Polymer Degradation and. Stability, Elsevier. 27 March 2006

  4. Billingham, N.C, Chiellini, E., Corti, A., Baciu, R., and Wiles, D.M., “Environmentally Degradable Plastics Based on Oxo-biodegradation of Conventional Polyolefins.” NCB, Pisa Paper; 2002

  5. Billingham,N.C, Wiles, D.M., Cermak, B. E. Cermak, Gho J.G., Hare, C.W. J., Tung, J.F. “Controlled – Lifetime Environmentally Degradable Plastics Based on Conventional Polymers.

     (c) 2007 EXTRAPACK Ltd., Bulgaria     Информациjа за производи од ДЕГРАЛЕН - tel. +359 62 611-515